5 gode grunde til at være frivillig

5 gode grunde til at være frivillig

Der er selvfølgelig langt flere end 5 gode grunde til at være frivillig, men vi synes alligevel vi vil dele netop disse 5.

Støt dit lokalsamfund

Det er fantastisk at støtte op omkring noget, som man virkelig brænder for. Især når det kommer til sin klub eller forening i lokalmiljøet. Du kan være med til at gøre en kæmpe forskel for netop din klub eller forening ved at tilmelde dig som frivillig. Dermed gør du det samtidigt muligt at bevare, det du støtter, og samtidig skabe noget som andre vil få glæde af. Med Unitii appen er det nemt og overskueligt for dig som frivillig at holde styr på, hvor og hvornår du kan bidrage. Du bestemmer også selv, hvor ofte og hvilken type opgaver du ønsker.

Oplev fællesskabet

Noget af det bedste ved at være frivillig er at gøre det sammen med andre. Som frivillig lærer du andre frivillige at kende og bliver på den måde en del af et større fællesskab. Sådan et fællesskab er ofte noget helt unikt, som kan være med til at forene, forbedre og styrke fællesskabet under og udenfor arbejdstiden.

Udvikl dine færdigheder

Som frivillig udvikler du dig løbende og får mulighed for at afprøve en masse forskellige typer opgaver. Med Unitii har du mulighed for at tilmelde dig flere foreninger, hvor du kan udvikle dine nuværende kompetencer og tilegne dig nye. Tag dog ikke munden for fuld, for der findes rigtig mange forskellige typer arbejdsopgaver for frivillige. Det kan være, at du har noget specifikt i tankerne, som du ønsker at lære eller blive endnu bedre til. Derfor er det en fremragende idé at blive frivillig, så du kan blive klogere på dit potentiale.

Selvudvikling

Livet er én lang læringsproces. Det er derfor ingen hemmelighed, at der også vil være noget udfordrende ved at være frivillig og ofte er arbejdsprocessen med til at lære dig selv bedre at kende.  Det frivillige arbejde kan hjælpe dig til at finde overskuddet frem og opnå fornyet energi. Du vil lære dine styrker og svagheder at kende og på den måde kunne fokusere på dine potentialer. På sigt vil du forhåbentlig lære at håndtere opgaver, som du førhen havde anset at være uoverskuelige.

Den gode samvittighed

Mærk forskellen ved at have bidraget og gjort noget gavnligt for andre, som virkelig har haft brug for det. Der er en utrolig stor glæde ved at have hjulpet andre og det at have gjort en forskel. Vi har alle sammen prøvet at være i situationer, hvor vi har haft brug for hjælp og vi ved, hvor prisværdigt det er at blive hjulpet. Derfor vil glæden ved at have hjulpet andre, være det hele værd og den gode samvittighed er ikke til at tage fejl af.

Vi må vi blot erkende, at der er en masse positive facetter ved at engagere sig i frivilligt arbejde. Det vil altid være det værd at kaste sig ud i noget, som potentielt kan gøre en stor forskel for andre eller for lokalmiljøet. Ydermere vil der uanset hvad altid være behov for en ekstra hånd rundt om i landet. Derfor vil Unitii hele tiden tilpasse sig, så frivillige og foreninger forsat kan gøre en forskel.

Har du spørgsmål eller vil du vide mere om Unitii for frivillige eller foreninger, er du velkommen til at tage kontakt til os på kontakt@unitii.dk.