Foreningsarbejde med få klik

Frivilligportalen Unitii organiserer foreningsarbejdet med få klik

“Vores ønske er at gøre frivillighed lettere tilgængeligt for alle!”. Sådan lyder målet fra frivilligportalen Unitii, hvor frivilligt arbejde organiseres med få klik. I portalen kan foreninger få overblik over vagtplaner og rekruttere frivillige, mens de frivillige i den gratis app kan finde foreninger, booke vagter hjemme fra stuen og kommunikere med hinanden.

Foreningslivets rødder stikker dybt i Danmark. Her er frivillighed og fællesskab grundstenene for den foreningskultur, som de fleste af os møder allerede fra barnsben. Men bag de sociale arrangementer, det lokale sportsstævne eller cykelløbet tværs gennem landet ligger ikke blot mange timers frivilligt arbejde. Der ligger også en overvældende koordination af frivillige kræfter.

Netop det store koordinations- og rekrutteringsarbejde, som er dagligdag hos foreninger landet over, har frivilligportalen Unitii et mål om at understøtte. I deres intuitive portal kan foreninger med få klik blandt andet opsætte vagtplaner, få overblik over og kommunikere med de frivillige og hurtigt få omfordelt vagter ved sygdom eller frafald.

Letter arbejdet for de frivillige

Unitii gør ikke blot livet nemmere for foreningerne. I den tilhørende app, som er gratis for de frivillige, kan man nemt tilbyde sine kræfter i den lokale klub eller på tværs af landet, holde styr på vagter og chatte med andre frivillige på samme event.

Foreningen Fjordglimt i Jyllinge med ca. 100 frivillige har været med siden den spæde start.

“Jeg flyttede tilbage til kommunen for cirka syv år siden, og jeg har altid været aktiv, så for mig var det meget påfaldende at finde noget frivilligt arbejde. Men det er rigtig svært, når man er tilflytter i kommunen. Og der har Unitii været en rigtig stor hjælp. Og jo flere kommuner, der bliver tilknyttet Unitii, jo større bliver udbuddet jo også for os frivillige,” lyder det fra Bente Larsen Jansdal, frivillig i Foreningen Fjordglimt.

Tilgængelig på kommunal plan

I Roskilde Kommune har man allerede taget springet og købt Unitii på kommunalt niveau i 2023. Dermed kan alle foreninger i kommunen frit benytte webportalen og appen. Det er sket på anbefaling af Frivilligcenter Roskilde, som har været en vigtig samarbejdspartner i udviklingen af Unitii og selv anbefaler alle foreninger under deres tag at benytte appen

“Det er jo vores opgave at spille foreningerne i kommunen bedre. Unitii kom med en løsning på en udfordring, som vi stod med - en som jeg tror alle frivilligcentre og frivillige foreninger har. Nemlig at der i dag er langt flere, der gerne vil nøjes med at være frivillige en gang imellem. Det gør det sværere at organisere, at nå ud til de frivillige og også for de frivillige at få overblik. Men det kan Unitii. Og det er der ingen andre værktøjer derude, der kan. Unitii kan organisere de frivillige og gøre det simpelt og nemt for foreningerne at administrere. Og det har bygget en bro på det frivillige område, som vi stod og savnede,” fortæller Michael Riedel, Centerleder i Frivilligcenter Roskilde.

I øjeblikket har Unitii omkring 1800 frivillige og ca. 120 foreninger tilknyttet. Foreningerne spænder lige fra små sociale foreninger og lokale golfklubber til en Superligaklub. I Unitii håber de, at fremtiden byder på flere større aftaler med kommuner og hovedorganisationer, så de kan matche endnu flere frivillige med foreninger og understøtte det foreningsliv, som de brænder for.

Om Unitii

Unitii er udviklet i samarbejde med LittleGiants ApS og Direktør Carsten Gasbjerg Holt og bygger på hans mange år som frivillig og de udfordringer, han har mødt igennem tiden.

Siden første lancering af appen er alt udvikling sket på baggrund af feedback fra foreninger og frivillige.

Unitii er for alle størrelser og typer af foreninger, som benytter frivillige.

Kontingentet er lavt for at favne selv den mindste forening og tillader et ubegrænset antal frivillige.

Det er muligt at lave større aftaler for kommuner eller organisationer med mange underafdelinger.

Unitii kan prøves gratis i 1 måned.